DUS

La DUS (Distribució Urbana de Serveis) engloba activitats de prestació de serveis que inclouen el transport de mercaderies. Dins del que es considera DUS pertanyen els serveis de mudances, les obres, els serveis de recollida de residus, els serveis de reparació i assistència tècnica, etc.

Tot i que la DUS no és objecte d’estudi d’aquest treball, es té en compte ja que moltes de les activitats de serveis que inclou fan servir furgonetes i camions i aquestes comparteixen infraestructura amb els models B2B i B2C i es comptabilitzen en el còmput global de la mobilitat i les externalitats generades per la DUM.

Concretament, la DUS es conforma de les següents categories d’activitat:

  • Activitats d’instal·lació, manteniment i reparació (que inclouen un ventall molt ampli d’activitats, des de lampisteria fins a reparacions i serveis digitals).
  • Serveis d’obres i construcció.
  • Serveis municipals (serveis de reciclatge i recollida de residus, neteja i manteniment de l’espai públic, parcs i jardins, etc.).
  • Serveis de mudances.
  • Activitats de serveis comercials (que inclou agents comercials de vendes, representants o viatjants de comerç).
  • Altres serveis de transport (serveis d’assistència mèdica, funerària, etc.).

Algunes de les activitats considerades de DUS estan regulades i requereixen de llicència per operar, com és el cas de les obres de construcció. Altres funcionen amb models propis i estables, com és la recollida de residus. Finalment, d’altres es desenvolupen de manera esporàdica com són les mudances o les reparacions a domicili.

Tot i que es un sector difícil de quantificat i territorialitzar, s’intueix que aquest representa una part significativa de la mobilitat de furgonetes i camions de la ciutat i que té un impacte rellevant en l’ocupació de l’espai públic.

A partir de l’explotació de l’app de l’AREA DUM i el treball de camp realitzat, es considera que l’activitat associada a la DUS registra més de la meitat de les operacions de càrrega i descàrrega i que l’estacionament d’aquestes activitats de serveis tendeix a ser de llarga durada, comparat amb l’estacionament associat al B2B o al B2C.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.